Kuřecí řezanka na hříbkách

Ingredience


Brambory pečené 400 g
Česnek 2 stroužek
Hříbky čerstvé 200 g
Kmín drcený 2 špetka
Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, malé očištěné hříbky na plátky, česnek prolisujeme.
  2. V pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme hříbky, osmažíme. Potom přidáme maso, osmahneme a jakmile pustí šťávu, ochutíme solí, pepřem, česnekem a kmínem. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, necháme vysmahnout na tuk, přisypeme lžičku mleté papriky, necháme ji rozpustit v tuku, podlijeme smetanou. Podusíme ještě 10 minut a můžeme podávat.
  3. Ideální přílohou jsou opečené brambory.