Kuřecí řezanka na hříbkách
Ingredience
Brambory pečené |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Hříbky čerstvé |
200 g |
Kmín drcený |
2 špetka |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
15 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, malé očištěné hříbky na plátky, česnek prolisujeme.
- V pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme hříbky, osmažíme. Potom přidáme maso, osmahneme a jakmile pustí šťávu, ochutíme solí, pepřem, česnekem a kmínem. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, necháme vysmahnout na tuk, přisypeme lžičku mleté papriky, necháme ji rozpustit v tuku, podlijeme smetanou. Podusíme ještě 10 minut a můžeme podávat.
- Ideální přílohou jsou opečené brambory.