Džgance s tvarohem
Ingredience
Brambory |
600 g |
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Pšeničná krupice |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
30 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Tvaroh jemný |
400 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Když jsou uvařené, scedíme je a rozmačkáme. Přidáme máslo a horké mléko, přisypeme krupici, kterou vtlačíme do brambor, přiklopíme a necháme spařit.
- Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme k bramborám a vypracujeme hustou kaši, ze které vykrajujeme lžící malé kousky, které smažíme na rozpáleném tuku.
- Usmažené džgance posypeme tvarohem a rozškvařenou nakrájenou slaninou.