Džgance s tvarohem

Ingredience


Brambory 600 g
Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 250 ml
Pšeničná krupice 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 30 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 2 polévková lžíce
Tvaroh jemný 400 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Když jsou uvařené, scedíme je a rozmačkáme. Přidáme máslo a horké mléko, přisypeme krupici, kterou vtlačíme do brambor, přiklopíme a necháme spařit.
  2. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme k bramborám a vypracujeme hustou kaši, ze které vykrajujeme lžící malé kousky, které smažíme na rozpáleném tuku.
  3. Usmažené džgance posypeme tvarohem a rozškvařenou nakrájenou slaninou.