Cibulky s balzamikovým octem
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Cibule |
350 g |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
5 ks |
Vývar zeleninový |
60 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Malé cibulky nebo šalotky oloupeme a rozřízneme napůl.
- Na oleji je smažíme 5 minut, potom přidáme balzamikový ocet a cukr. Vaříme cca 3 minuty, přidáme čerstvé snítky tymiánu a přilijeme zeleninový vývar.
- Pod pokličkou vše dusíme asi 10 minut doměkka.
- Podáváme posypané jarní cibulou nebo pórkem.