Citronový sorbet s broskvemi a bazalkou
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Broskve |
800 g |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
180 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- 400ml vody smícháme se 160g cukru a přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, odstavíme.
- Přidáme 10 lístků bazalky a sirup necháme vychladnout. Poté bazalku vyjmeme, přidáme citrónovou kůru a šťávu, promícháme, nalijeme do zmrzlinového strojku a vyrobíme sorbet.
- Broskve omyjeme, nakrájíme na dílky, posypeme cukrem a rozdělíme do pohárů.
- Hotový sorbet rozdělíme po kuličkách na broskve, dozdobíme bazalkovými lístky a ihned podáváme.