Okurkovo-houbová polévka
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Nudle rýžové |
30 g |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.75 kávová lžička |
Voda pitná |
600 ml |
Žampiony čerstvé |
130 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve woku opečeme na plátky nakrájený česnek a cibuli. Vmícháme žampiony a opékáme 3 minuty. Zalijeme vodou a přidáme rýžové nudle. Přivedeme polévku do varu, dochutíme solí a sojovou omáčkou. Na závěr přidáme na plátky nakrájenou okurku bez dužiny.