Kuřecí řezanka na cibuli
Ingredience
Chléb konzumní |
200 g |
Cibule |
120 g |
Cibule sterilovaná |
200 g |
Cibulka jarní |
50 g |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na nudličky, jednu cibuli nadrobno a druhou pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. Jarní cibulku posekáme najemno.
- V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nudličky masa, nadrobno pokrájenou cibuli, orestujeme. Zaprášíme troškou mouky, lžičkou mleté papriky, osmahneme a podlijeme vývarem. Nezapomeneme osolit a opepřit. Dusíme 15 minut, šťávu necháme téměř vyvařit a odstavíme.
- Na jiné pánvi na kousku másla orestujeme kroužky cibule a dáme zatím stranou.
- Porce masa rozdělíme na talíře, kolem dokola položíme několik malých nakládaných cibulek, povrch pokrmu posypeme jarní cibulkou, ozdobíme kroužky restované cibule. Podáváme s chlebem.