Kuřecí řezanka na cibuli

Ingredience


Chléb konzumní 200 g
Cibule 120 g
Cibule sterilovaná 200 g
Cibulka jarní 50 g
Hovězí vývar základní 200 ml
Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na nudličky, jednu cibuli nadrobno a druhou pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. Jarní cibulku posekáme najemno.
  2. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nudličky masa, nadrobno pokrájenou cibuli, orestujeme. Zaprášíme troškou mouky, lžičkou mleté papriky, osmahneme a podlijeme vývarem. Nezapomeneme osolit a opepřit. Dusíme 15 minut, šťávu necháme téměř vyvařit a odstavíme.
  3. Na jiné pánvi na kousku másla orestujeme kroužky cibule a dáme zatím stranou.
  4. Porce masa rozdělíme na talíře, kolem dokola položíme několik malých nakládaných cibulek, povrch pokrmu posypeme jarní cibulkou, ozdobíme kroužky restované cibule. Podáváme s chlebem.