Kuřecí řezanka na estragonu
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Cibule |
60 g |
Estragon |
15 g |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Omáčka rajčatová |
100 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, estragon posekáme najemno.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Přisypeme cibuli, necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a podusíme 15 minut. Nyní přilijeme rajčatovou omáčku a přisypeme velkou lžíci estragonu. Promícháme, ještě chvilku podusíme a odstavíme.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.