Kuřecí řezanka na estragonu

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Cibule 60 g
Estragon 15 g
Hovězí vývar základní 200 ml
Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Omáčka rajčatová 100 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, estragon posekáme najemno.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Přisypeme cibuli, necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a podusíme 15 minut. Nyní přilijeme rajčatovou omáčku a přisypeme velkou lžíci estragonu. Promícháme, ještě chvilku podusíme a odstavíme.
  3. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.