Kuřecí polévka s čerstvými houbami

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Hříbky čerstvé 200 g
Kuřecí prsa 20 g
Limetková šťáva 20 ml
Olej rostlinný 40 ml
Petržel - nať 50 g
Sůl 5 g
Voda pitná 2 l
Žampiony čerstvé 250 g
Zázvor celý 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpálíme olej a zprudka na něm 4 minuty orestujeme čerstvé hříbky nakrájené na kousky, nakrájený zázvor a česnek.
  2. V hrnci přivedeme k varu 2 l vody, vložíme do něj omytá kuřecí prsa nakrájená na menší kusy, přidáme orestovanou směs a vaříme na mírném ohni, dokud maso není měkké. Vývar zcedíme do jiného hrnce, vrátíme kuřecí maso, které nakrájíme na nudličky, limetkovou šťávu a žampiony nakrájené na plátky, osolíme, zvolna vaříme asi 10 minut. Při servírování každou porci ozdobíme hrstkou nasekané petrželky.