Kuřecí polévka s čerstvými houbami
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Hříbky čerstvé |
200 g |
Kuřecí prsa |
20 g |
Limetková šťáva |
20 ml |
Olej rostlinný |
40 ml |
Petržel - nať |
50 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
2 l |
Žampiony čerstvé |
250 g |
Zázvor celý |
3 g |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozpálíme olej a zprudka na něm 4 minuty orestujeme čerstvé hříbky nakrájené na kousky, nakrájený zázvor a česnek.
- V hrnci přivedeme k varu 2 l vody, vložíme do něj omytá kuřecí prsa nakrájená na menší kusy, přidáme orestovanou směs a vaříme na mírném ohni, dokud maso není měkké. Vývar zcedíme do jiného hrnce, vrátíme kuřecí maso, které nakrájíme na nudličky, limetkovou šťávu a žampiony nakrájené na plátky, osolíme, zvolna vaříme asi 10 minut. Při servírování každou porci ozdobíme hrstkou nasekané petrželky.