Křupavé knedlíčky z vepřového masa protkané nudlemi

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Nudle vaječné 170 g
Olej rostlinný 400 ml
Omáčka ústřicová 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme vepřové s česnekem, ústřicovou omáčkou, rozšlehaným vejcem, koriandrem a strouhankou. Osolíme a opepříme.
  2. Prohněteme maso, aby vznikla lepkavá směs, z té uválíme knedlíčky o velikosti vlašského oříšku.
  3. Necháme v hrnci s vařící vodou spařit nudle 3 minuty. Poté nudle scedíme, opláchneme proudem studené vody, necháme okapat.
  4. Kolem každého knedlíčku obalíme 5 nudliček tak, aby ho obepínaly ze všech stran a navzájem se křížily.
  5. Rozehřejeme si na pánvi olej, knedlíčky osmahneme dozlatova. Jakmile začnou knedlíčky hnědnout, vyndáme je a necháme okapat. Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem.