Avokádový salát v okurce
Ingredience
Avokádo |
200 g |
Cibule |
80 g |
Citrony |
2 ks |
Feferony |
1 ks |
Okurka salátová |
3 ks |
Olej olivový |
60 ml |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Avokádovou dužinu nakrájíme na kostky a zalijeme lžící citronové šťávy.
- Cibuli nakrájíme nahrubo, rajče oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky.
- Vše smícháme, přidáme feferonku, olej, zbylou šťávu a kůru z půlky citronu.
- Z okurek odkrojíme konce, rozkrojíme podélně a pak ještě na poloviny, abychom dostali 12 špalíčků. Vydlabeme semínka, osolíme a naplníme připraveným salátem. Ihned podáváme.