Kuřecí řezanka kořeněná

Ingredience


Bobkový list 3 g
Brambory vařené 400 g
Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Cibule 60 g
Hovězí vývar základní 100 ml
Karotka 50 g
Koňak Armaňak 100 ml
Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 10 g
Smetana 12% (konzumní) 80 ml
Sůl 10 g
Šunka dušená 60 g
Tymián sušený 3 g
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka, šunku na kostičky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo a olej, přisypeme karotku, cibuli, šunku, petrželku, česnek, tymián, mletý bobkový list a špetku chilli koření, krátce orestujeme, podlijeme koňakem, vínem a dusíme, dokud se tekutina z poloviny nevyvaří. Na jiné pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Zaprášíme troškou mouky a orestujeme. Zeleninu s kořením z první pánve přilijeme k masu, promícháme, přidáme trochu vývaru a 15 až 20 minut podusíme. Před odstavením zjemníme smetanou, necháme projít varem a můžeme podávat.
  3. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.