Kuřecí řezanka kořeněná
Ingredience
Bobkový list |
3 g |
Brambory vařené |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
60 g |
Hovězí vývar základní |
100 ml |
Karotka |
50 g |
Koňak Armaňak |
100 ml |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Smetana 12% (konzumní) |
80 ml |
Sůl |
10 g |
Šunka dušená |
60 g |
Tymián sušený |
3 g |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka, šunku na kostičky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme.
- V pánvi rozehřejeme máslo a olej, přisypeme karotku, cibuli, šunku, petrželku, česnek, tymián, mletý bobkový list a špetku chilli koření, krátce orestujeme, podlijeme koňakem, vínem a dusíme, dokud se tekutina z poloviny nevyvaří. Na jiné pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Zaprášíme troškou mouky a orestujeme. Zeleninu s kořením z první pánve přilijeme k masu, promícháme, přidáme trochu vývaru a 15 až 20 minut podusíme. Před odstavením zjemníme smetanou, necháme projít varem a můžeme podávat.
- Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.