Gratinované ryby
Ingredience
Brambory |
400 g |
Chilli koření mleté |
3 g |
Filé rybí |
350 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pažitka |
6 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 45% |
150 g |
Sýr Parmezán |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory pokrájíme na plátky. Rybí maso nakrájíme na menší kousky.
- Smícháme rajčatovou omáčku, rybí maso, chilli, sekanou pažitku a strouhaný parmezán.
- Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno naskládáme brambory, přelijeme masovou směsí, osolíme a opepříme a posypeme strouhaným sýrem.
- Pečeme při 210 °C cca 40 minut.