Selská musaka z lilků
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
60 g |
Jehněčí maso |
350 g |
Lilek |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
24 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Protlak rajčatový |
24 ml |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
80 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olej rozpálíme a orestujeme na něm pokrájený česnek a cibuli, přidáme pokrájené maso a 10 minut smažíme. Poté přidáme rajčatový protlak, pokrájené žampiony a rajčata. Vše osolíme, opepříme a dochutíme nasekanou petrželí. Dusíme přiklopené 20 minut. Mouku rozmícháme v oleji a směsí zahustíme omáčku.
- Lilky pokrájíme na plátky a osmažíme na oleji. Vymazanou zapékací mísu plníme střídavě vrstvou lilků a vrstvou směsi. Zakončíme lilky.
- Vše posypeme strouhaným parmezánem a pokapeme olejem.
- Pečeme 25 minut při 200 °C.