Selská musaka z lilků

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 60 g
Jehněčí maso 350 g
Lilek 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 24 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Protlak rajčatový 24 ml
Rajčata 200 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 80 g
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olej rozpálíme a orestujeme na něm pokrájený česnek a cibuli, přidáme pokrájené maso a 10 minut smažíme. Poté přidáme rajčatový protlak, pokrájené žampiony a rajčata. Vše osolíme, opepříme a dochutíme nasekanou petrželí. Dusíme přiklopené 20 minut. Mouku rozmícháme v oleji a směsí zahustíme omáčku.
  2. Lilky pokrájíme na plátky a osmažíme na oleji. Vymazanou zapékací mísu plníme střídavě vrstvou lilků a vrstvou směsi. Zakončíme lilky.
  3. Vše posypeme strouhaným parmezánem a pokapeme olejem.
  4. Pečeme 25 minut při 200 °C.