Koblihové těsto

Ingredience


Cukr krupice 20 g
Droždí 20 g
Máslo čerstvé 150 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Olej stolní 500 ml
Sůl 3 g
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme s teplám mlékem, cukrem, solí, droždím a vejci.
  2. Velice pečlivě prohněteme a vmícháme máslo.
  3. Hotové těsto necháme odležet přes noc v chladu.
  4. Z těsta vyválíme váleček o průměru cca 5cm, odkjajujeme špalíčky, z kterých vytvarujeme kroužky. Poprášíme je moukou a necháme 120 minut kynout.
  5. Olej rozehřejeme v hrnci a koblihy na něm osmažíme.
  6. Podáváme posypané moučkovým cukrem či naplněné marmeládou.