Koblihové těsto
Ingredience
Cukr krupice |
20 g |
Droždí |
20 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Olej stolní |
500 ml |
Sůl |
3 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 140 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Mouku smícháme s teplám mlékem, cukrem, solí, droždím a vejci.
- Velice pečlivě prohněteme a vmícháme máslo.
- Hotové těsto necháme odležet přes noc v chladu.
- Z těsta vyválíme váleček o průměru cca 5cm, odkjajujeme špalíčky, z kterých vytvarujeme kroužky. Poprášíme je moukou a necháme 120 minut kynout.
- Olej rozehřejeme v hrnci a koblihy na něm osmažíme.
- Podáváme posypané moučkovým cukrem či naplněné marmeládou.