Kohoutí varlata na grilu

Ingredience


Chléb konzumní 200 g
Kohoutí varlata 600 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Omáčka cikánská 120 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Slanina vepřová 150 g
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Varlata odblaníme, omyjeme pod tekoucí vodou, osolíme, opeříme a posypeme moukou. V pánvi na rozehřátém másle varlata orestujeme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a varlata do nich zabalíme. Takto zabalená varlata napichujeme rovnoměrně na 4 jehly, pokapeme máslem z pánve a grilujeme. Občas jehly pootočíme, aby se maso propeklo ze všech stran.
  2. Podáváme s pečivem a pikantní omáčkou.