Kohoutí varlata na grilu
Ingredience
Chléb konzumní |
200 g |
Kohoutí varlata |
600 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Omáčka cikánská |
120 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Varlata odblaníme, omyjeme pod tekoucí vodou, osolíme, opeříme a posypeme moukou. V pánvi na rozehřátém másle varlata orestujeme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a varlata do nich zabalíme. Takto zabalená varlata napichujeme rovnoměrně na 4 jehly, pokapeme máslem z pánve a grilujeme. Občas jehly pootočíme, aby se maso propeklo ze všech stran.
- Podáváme s pečivem a pikantní omáčkou.