Malinová lízátka
Ingredience
Cukr hroznový (glukóza) |
12 g |
Cukr moučkový |
400 g |
Maliny |
200 g |
Olej rostlinný |
1 dl |
Voda pitná |
300 ml |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Maliny rozmačkáme a šťávu z nich propasírujeme přes sítko. Šťávu smícháme s 400 g moučkového cukru, 300 ml vody a glukózovým cukrem.
- Směs ohříváme za stálého míchání. Přivedeme k varu a vložíme teploměr. Při teplotě 155 °C přendáme hrnec do mísy s ledovou vodou a ledem.
- Mramorovou desku potřeme olejem a odléváme na ni lžící cukrovou hmotu. Tvoříme placičky přibližně o velikosti 4 cm. Do měkké hmoty zapíchneme dřevěné tyčky. Necháme zcela vystydnout a poté zabalíme do celofánu.