Čokoládové karamely
Ingredience
Čokoláda hořká |
200 g |
Cukr moučkový |
250 g |
Med včelí |
100 ml |
Olej stolní |
40 ml |
Smetana 16% (pochoutková) |
250 ml |
-
Doba přípravy: 140 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Čokoládu nastrouháme. Smetanu uvedeme k varu, smícháme s čokoládou, cukrem a medem. Za stálého míchání opět uvedeme k varu. Při 115 °C ztlumíme výkon a vaříme dál. Při 125 °C přendáme hrnec do vodní lázně.
- Mramorovou desku potřeme olejem, ze čtyř kovových latěk vytvoříme čtverec 15x15 cm velký a taktéž je potřeme olejem. Hmotu nalijeme do formy a necháme 120 minut zcela vychladnout. Ztuhlou hmotu pokrájíme na kousky 2,5x2,5 cm velké a zabalíme je do celofánu.