Čokoládové karamely

Ingredience


Čokoláda hořká 200 g
Cukr moučkový 250 g
Med včelí 100 ml
Olej stolní 40 ml
Smetana 16% (pochoutková) 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čokoládu nastrouháme. Smetanu uvedeme k varu, smícháme s čokoládou, cukrem a medem. Za stálého míchání opět uvedeme k varu. Při 115 °C ztlumíme výkon a vaříme dál. Při 125 °C přendáme hrnec do vodní lázně.
  2. Mramorovou desku potřeme olejem, ze čtyř kovových latěk vytvoříme čtverec 15x15 cm velký a taktéž je potřeme olejem. Hmotu nalijeme do formy a necháme 120 minut zcela vychladnout. Ztuhlou hmotu pokrájíme na kousky 2,5x2,5 cm velké a zabalíme je do celofánu.