Kohoutí varlata s artyčoky
Ingredience
Artyčoky |
150 g |
Kohoutí varlata |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rýže dušená |
400 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
10 g |
Víno madeira |
200 ml |
Vývar drůbeží |
150 ml |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Varlata odblaníme a důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. Artyčoky očistíme, odřízneme horní části a spodní části nakrájíme na kostičky, žampiony pokrájíme na plátky.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme varlata, osolíme, opepříme, posypeme moukou a usmažíme dozlatova. Varlata vyndáme, do pánve vsypeme artyčoky, plátky žampionů, orestujeme, podlijeme vínem Madeira, přilijeme vývar a dusíme, dokud se tekutina z části nevyvaří a šťáva trochu nezhoustne.
- Varlata vrátíme do pánve, prohřejeme, zjemníme smetanou, ještě trochu provaříme a odstavíme.
- Podáváme s dušenou rýží.