Kohoutí varlata s artyčoky

Ingredience


Artyčoky 150 g
Kohoutí varlata 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rýže dušená 400 g
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 10 g
Víno madeira 200 ml
Vývar drůbeží 150 ml
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Varlata odblaníme a důkladně omyjeme pod tekoucí vodou. Artyčoky očistíme, odřízneme horní části a spodní části nakrájíme na kostičky, žampiony pokrájíme na plátky.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme varlata, osolíme, opepříme, posypeme moukou a usmažíme dozlatova. Varlata vyndáme, do pánve vsypeme artyčoky, plátky žampionů, orestujeme, podlijeme vínem Madeira, přilijeme vývar a dusíme, dokud se tekutina z části nevyvaří a šťáva trochu nezhoustne.
  3. Varlata vrátíme do pánve, prohřejeme, zjemníme smetanou, ještě trochu provaříme a odstavíme.
  4. Podáváme s dušenou rýží.