Losos ve smetanové omáčce

Losos ve smetanové omáčce - obrázek

Ingredience


Cibulka jarní 4 ks
Citronová kůra 1 špetka
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Losos - filety 500 g
Okurka salátová 1 ks
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sezam - semena 3 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar rybí 6 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené filety z lososa nakrájíme na obdélníky, osolíme, opepříme a promícháme se sójovou omáčkou a sezamem tak, aby se obalily.
  2. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji opékáme kousky lososa 3-4 minuty dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
  3. Do pánve vlijeme zbylý olej, přidáme na kolečka nakrájené cibulky a omytou, na kostky nakrájenou okurku. Opékáme asi 2 minuty.
  4. Potom přidáme citronovou kůru a šťávu, kurkumu, vývar (nebo vodu) a podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme 1 minutu.
  5. Nakonec do omáčky vmícháme smetanu, vložíme kousky lososa a opatrně je v omáčce obrátíme a jen prohřejeme.
  6. Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.