Losos ve smetanové omáčce
Ingredience
Cibulka jarní |
4 ks |
Citronová kůra |
1 špetka |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Losos - filety |
500 g |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sezam - semena |
3 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar rybí |
6 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené filety z lososa nakrájíme na obdélníky, osolíme, opepříme a promícháme se sójovou omáčkou a sezamem tak, aby se obalily.
- Ve velké pánvi na rozehřátém oleji opékáme kousky lososa 3-4 minuty dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- Do pánve vlijeme zbylý olej, přidáme na kolečka nakrájené cibulky a omytou, na kostky nakrájenou okurku. Opékáme asi 2 minuty.
- Potom přidáme citronovou kůru a šťávu, kurkumu, vývar (nebo vodu) a podle chuti sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme 1 minutu.
- Nakonec do omáčky vmícháme smetanu, vložíme kousky lososa a opatrně je v omáčce obrátíme a jen prohřejeme.
- Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.