Kohoutí hřebínky a varlata se zeleninou
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Cibule |
100 g |
Karotka |
100 g |
Kohoutí hřebínky |
400 g |
Kohoutí varlata |
200 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
15 g |
Rýže dušená |
400 g |
Sůl |
15 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Tymián sušený |
2 špetka |
Víno madeira |
200 ml |
Vývar drůbeží |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do osolené vroucí vody a 15 minut povaříme. Scedíme a necháme okapat. Varlata odblaníme a omyjeme pod tekoucí vodou. Karotku nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, petrželku posekáme.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, cibuli, posekanou petrželku, přidáme hřebínky a pozvolna smažíme. Varlata osolíme, opepříme, lehce zasypeme moukou a přidáme do pánve. Krátce orestujeme, podlijeme madeirským vínem, přilijeme trochu vývaru, okořeníme tymiánem a špetkou bazalky. Dusíme doměkka. Jakmile se šťáva z poloviny odpaří a zhoustne, pánev odstavíme.
- Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží promíchanou se strouhaným sýrem.