Kohoutí hřebínky a varlata se zeleninou

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Cibule 100 g
Karotka 100 g
Kohoutí hřebínky 400 g
Kohoutí varlata 200 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 15 g
Rýže dušená 400 g
Sůl 15 g
Sýr Parmezán 50 g
Tymián sušený 2 špetka
Víno madeira 200 ml
Vývar drůbeží 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do osolené vroucí vody a 15 minut povaříme. Scedíme a necháme okapat. Varlata odblaníme a omyjeme pod tekoucí vodou. Karotku nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, petrželku posekáme.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, cibuli, posekanou petrželku, přidáme hřebínky a pozvolna smažíme. Varlata osolíme, opepříme, lehce zasypeme moukou a přidáme do pánve. Krátce orestujeme, podlijeme madeirským vínem, přilijeme trochu vývaru, okořeníme tymiánem a špetkou bazalky. Dusíme doměkka. Jakmile se šťáva z poloviny odpaří a zhoustne, pánev odstavíme.
  3. Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží promíchanou se strouhaným sýrem.