Drůbeží nákyp se žampiony

Ingredience


Cibule 50 g
Drůbeží maso 600 g
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 120 g
Sůl 15 g
Vejce slepičí 4 ks
Žampiony - sterilované 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Drůbeží maso umeleme na masovém strojku spolu s cibulí, směs vložíme do mísy, ochutíme solí, pepřem, přimícháme žloutky, plátky žampionů, z bílků ušleháme tužší sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.
  2. Formu na nákyp vymažeme máslem, rozprostřeme do ní těsto, povrch uhladíme a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 20 minut.
  3. Hotový nákyp nařežeme na porce, rozdělíme na talíře a ozdobíme plátky čerstvých rajčat.