Drůbeží nákyp se žampiony
Ingredience
Cibule |
50 g |
Drůbeží maso |
600 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata |
120 g |
Sůl |
15 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Žampiony - sterilované |
80 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Drůbeží maso umeleme na masovém strojku spolu s cibulí, směs vložíme do mísy, ochutíme solí, pepřem, přimícháme žloutky, plátky žampionů, z bílků ušleháme tužší sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.
- Formu na nákyp vymažeme máslem, rozprostřeme do ní těsto, povrch uhladíme a formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 20 minut.
- Hotový nákyp nařežeme na porce, rozdělíme na talíře a ozdobíme plátky čerstvých rajčat.