Kuřecí maso v aspiku
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
40 g |
Kuřecí prsa |
200 g |
Okurky nakládané |
20 g |
Paprika červená |
8 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Želatina |
15 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, povaříme ve slané vodě 10 minut, scedíme a necháme okapat. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a nakrájíme kráječem na plátky. Želatinu namáčíme v horké vodě podle návodu na obalu.
- Připravíme si 4 stejné formičky jako na pudink, vypláchneme je hodně studenou vodou, na dno upravíme kousky masa, na ně položíme 2 plátky vařeného vejce, přisypeme 1 lžičku nakládaného hrášku, ozdobíme 1 plátkem červené papriky, 1 plátkem kyselé okurky a zalijeme želatinou. Dáme do lednice vychladit a podáváme jako předkrm.