Zmrzlina plombiéres

Ingredience


Cukr moučkový 140 g
Kandované ovoce 180 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka mandlová 120 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko s mandlovým práškem smícháme a uvedeme za stálého míchání k varu.
  2. Odstavené z plotny necháme vystydnout, poté propasírujeme přes sítko.
  3. Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem do bělavé pěny.
  4. Přilijeme mléko, přelijeme do hrnce a vaříme do zhoustnutí a poté odstavíme z plotny a šleháme do vychladnutí.
  5. Ze smetany vyšleháme šlehačku a vmícháme ji do krému.
  6. Kandované ovoce pokrájíme na menší kousky.
  7. Do formy na hřbet vlijeme část krému, posypeme kandovaným ovocem a zalijeme zbytkem krému.
  8. Necháme 24 hodin v mrazničce chladit.
  9. Před podáváním formu namočíme krátce do horké vody, zmrzlina poté půjde lépe vyklopit.