Zmrzlina plombiéres
Ingredience
Cukr moučkový |
140 g |
Kandované ovoce |
180 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka mandlová |
120 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mléko s mandlovým práškem smícháme a uvedeme za stálého míchání k varu.
- Odstavené z plotny necháme vystydnout, poté propasírujeme přes sítko.
- Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem do bělavé pěny.
- Přilijeme mléko, přelijeme do hrnce a vaříme do zhoustnutí a poté odstavíme z plotny a šleháme do vychladnutí.
- Ze smetany vyšleháme šlehačku a vmícháme ji do krému.
- Kandované ovoce pokrájíme na menší kousky.
- Do formy na hřbet vlijeme část krému, posypeme kandovaným ovocem a zalijeme zbytkem krému.
- Necháme 24 hodin v mrazničce chladit.
- Před podáváním formu namočíme krátce do horké vody, zmrzlina poté půjde lépe vyklopit.