Karamelový krém se šafránem

Ingredience


Cukr moučkový 250 g
Mléko polotučné 750 ml
Šafrán 1 špetka
Vejce slepičí 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko dáme vařit, poté přisypeme polovinu cukru, necháme rozpustit a hrnec odstavíme z plotny.
  2. Zbytek cukru nasypeme na hrnce a ohříváme až do rozpuštění na karamel. Mícháme, aby se nepřipálil.
  3. Hotový karamel vmícháme do mléka s cukrem. Hrnec dáme vařit, ale neuvádíme k varu.
  4. Smícháme tři vejce a 5 žloutků a šleháme do bílé pěny.
  5. Vejce smícháme s ohřátým mlékem a pomalu mícháme.
  6. Plech vyložíme papírem na pečení, posypeme šafránem a necháme chvíli péct v otevřené troubě.
  7. Trochu šafránu přisypeme ke krému a ten opět ohříváme, ale nesmíme vařit.
  8. Hustý krém nalijeme do servírovací misky a necháme vychladnout.
  9. Podáváme vychlazené, posypané šafránem.