Karamelový krém se šafránem
Ingredience
Cukr moučkový |
250 g |
Mléko polotučné |
750 ml |
Šafrán |
1 špetka |
Vejce slepičí |
8 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mléko dáme vařit, poté přisypeme polovinu cukru, necháme rozpustit a hrnec odstavíme z plotny.
- Zbytek cukru nasypeme na hrnce a ohříváme až do rozpuštění na karamel. Mícháme, aby se nepřipálil.
- Hotový karamel vmícháme do mléka s cukrem. Hrnec dáme vařit, ale neuvádíme k varu.
- Smícháme tři vejce a 5 žloutků a šleháme do bílé pěny.
- Vejce smícháme s ohřátým mlékem a pomalu mícháme.
- Plech vyložíme papírem na pečení, posypeme šafránem a necháme chvíli péct v otevřené troubě.
- Trochu šafránu přisypeme ke krému a ten opět ohříváme, ale nesmíme vařit.
- Hustý krém nalijeme do servírovací misky a necháme vychladnout.
- Podáváme vychlazené, posypané šafránem.