Nákyp Bordaloe s meruňkami
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Mandle |
40 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Meruňky |
500 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Plundrové těsto |
350 g |
Sněhové pečivo |
3 ks |
Vanilkový lusk |
1 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těsto upečeme v koláčové formě, překryté kolečkem papíru a zatížené např. fazolemi. Pečeme při 180°C 25 minut.
- Mléko s vanilkou uvedeme k varu a ihned odstavíme.
- 100g cukru smícháme se vejci a 1 žloutkem, přimícháme po částech mouku a teplé mléko.
- Krém dáme vařit, uvedeme k varu a poté odstavíme z plotny. Vmícháme máslo a nasekanou sněhovou pusinku. Necháme vychladnout.
- Meruňky vypeckujeme a omyjeme. Necháme je povařit 3 minuty ve vroucí oslazené vodě.
- Teplý krém vlijeme na korpus, na něj rozložíme meruňky a posypeme sekanými mandlemi a sněhovou pusinkou.
- Necháme chvíli zapéct při 270°C.
- Nákyp servírujeme vlažný.