Nákyp Bordaloe s meruňkami

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Mandle 40 g
Máslo čerstvé 50 g
Meruňky 500 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Plundrové těsto 350 g
Sněhové pečivo 3 ks
Vanilkový lusk 1 ks
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto upečeme v koláčové formě, překryté kolečkem papíru a zatížené např. fazolemi. Pečeme při 180°C 25 minut.
  2. Mléko s vanilkou uvedeme k varu a ihned odstavíme.
  3. 100g cukru smícháme se vejci a 1 žloutkem, přimícháme po částech mouku a teplé mléko.
  4. Krém dáme vařit, uvedeme k varu a poté odstavíme z plotny. Vmícháme máslo a nasekanou sněhovou pusinku. Necháme vychladnout.
  5. Meruňky vypeckujeme a omyjeme. Necháme je povařit 3 minuty ve vroucí oslazené vodě.
  6. Teplý krém vlijeme na korpus, na něj rozložíme meruňky a posypeme sekanými mandlemi a sněhovou pusinkou.
  7. Necháme chvíli zapéct při 270°C.
  8. Nákyp servírujeme vlažný.