Vafle s citrónovou kůrou

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 70 g
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 150 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 275 g
Olej stolní 300 ml
Pomeranče 1 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr smícháme s 30 ml vody a necháme svařit v hustý sirup. Do sirupu zamícháme šťávu z citronu a pomeranče. Necháme na teplém místě. Mouku smícháme se špetkou soli, rozpuštěným máslem, žloutky a mlékem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, ten vmícháme opatrně do těsta.
  2. Vaflovač necháme rozpálit, potřeme olejem a ihned smažíme vafle.
  3. Hotové vafle podáváme polité sirupem a posypané strouhanou pomerančovou a citronovou kůrou.