Vafle s citrónovou kůrou
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
70 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
275 g |
Olej stolní |
300 ml |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
30 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cukr smícháme s 30 ml vody a necháme svařit v hustý sirup. Do sirupu zamícháme šťávu z citronu a pomeranče. Necháme na teplém místě. Mouku smícháme se špetkou soli, rozpuštěným máslem, žloutky a mlékem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, ten vmícháme opatrně do těsta.
- Vaflovač necháme rozpálit, potřeme olejem a ihned smažíme vafle.
- Hotové vafle podáváme polité sirupem a posypané strouhanou pomerančovou a citronovou kůrou.