Kuřecí plátky na citronu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citrony 2 ks
Kuřecí prsa 600 g
Olej olivový 1 dl
Pažitka 100 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na velké pánvi orestujeme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, přihodíme na pánev a za občasného promíchání opékáme, dokud maso není opečené dozlatova. Mezitím si očistíme dva citrony, z jednoho nastrouháme kůru, z druhého nakrouháme struhadlem kůru na slabé proužky. Nakonec vymačkáme z citronů šťávu a vlijeme ji k masu, přisypeme nastrouhanou kůru a necháme krátce povařit. Odstavíme, osolíme, opepříme, promícháme a přendáme na talíře, kde ozdobíme nasekanou pažitkou a proužky citronové kůry.