Kuřecí plátky na citronu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
2 ks |
Kuřecí prsa |
600 g |
Olej olivový |
1 dl |
Pažitka |
100 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na velké pánvi orestujeme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, přihodíme na pánev a za občasného promíchání opékáme, dokud maso není opečené dozlatova. Mezitím si očistíme dva citrony, z jednoho nastrouháme kůru, z druhého nakrouháme struhadlem kůru na slabé proužky. Nakonec vymačkáme z citronů šťávu a vlijeme ji k masu, přisypeme nastrouhanou kůru a necháme krátce povařit. Odstavíme, osolíme, opepříme, promícháme a přendáme na talíře, kde ozdobíme nasekanou pažitkou a proužky citronové kůry.