Krůtí křídla na slanině s klobásou
Ingredience
Brambory vařené |
600 g |
Cibule |
60 g |
Klobása Chorizo |
150 g |
Krůtí křídla |
900 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
20 g |
Vývar drůbeží |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Křídla omyjeme, posypeme solí, pepřem a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno.
- Do pekáčku nasypeme slaninu, necháme rozškvařit a jakmile pustí tuk, přidáme máslo, cibuli, kolečka klobásy, osmahneme, zaprášíme troškou mouky, necháme rozpustit, přiložíme krůtí křídla, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme 50 minut. Během pečení často kontrolujeme, podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem z pekáčku.
- Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.