Krůtí křídla na slanině s klobásou

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Cibule 60 g
Klobása Chorizo 150 g
Krůtí křídla 900 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Slanina vepřová 60 g
Sůl 20 g
Vývar drůbeží 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křídla omyjeme, posypeme solí, pepřem a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno.
  2. Do pekáčku nasypeme slaninu, necháme rozškvařit a jakmile pustí tuk, přidáme máslo, cibuli, kolečka klobásy, osmahneme, zaprášíme troškou mouky, necháme rozpustit, přiložíme krůtí křídla, podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme 50 minut. Během pečení často kontrolujeme, podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem z pekáčku.
  3. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.