Ledový salát s kousky kuřecích jater
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Játra kuřecí |
500 g |
Ocet vinný červený |
60 ml |
Olej olivový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
40 g |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
6 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ledový salát roztrháme na malé kousky a smícháme s nasekanou petrželkou a červenou paprikou nakrájenou na malé kostičky. Rozložíme na mělkou mísu.
- Na pánvi na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí přihodíme na kousky nakrájená kuřecí játra. opékáme asi 5 minut, až mají játra zlatavou barvu, potom zalijeme 2 lžícemi vinného octa a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a horké navršíme na salát, ihned podáváme.