Ledový salát s kousky kuřecích jater

Ingredience


Cibule 1 ks
Játra kuřecí 500 g
Ocet vinný červený 60 ml
Olej olivový 80 ml
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 40 g
Salát ledový 1 ks
Sůl 6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledový salát roztrháme na malé kousky a smícháme s nasekanou petrželkou a červenou paprikou nakrájenou na malé kostičky. Rozložíme na mělkou mísu.
  2. Na pánvi na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí přihodíme na kousky nakrájená kuřecí játra. opékáme asi 5 minut, až mají játra zlatavou barvu, potom zalijeme 2 lžícemi vinného octa a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a horké navršíme na salát, ihned podáváme.