Kuřecí salát s pomerančovým dipem
Ingredience
Citronová šťáva |
20 ml |
Jablka |
2 ks |
Kuřecí maso grilované |
350 g |
Okurka salátová |
100 g |
Olej olivový |
40 ml |
Ořechy vlašské |
100 g |
Pomeranče |
2 ks |
Špenát listový čerstvý |
250 g |
Zakysaná smetana |
40 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špenát opereme, necháme okapat a rozložíme na velký talíř. Červená jablka nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí, smícháme v míse s posekanými ořechy a okurkou nakrájenou na nudličky. Na listy špenátu poklademe plátky grilovaného kuřecího masa, na ně navršíme jablečnookurkovou směs. Pomeranče omyjeme, z jednoho nastrouháme najemno kůru, z obou vymačkáme šťávu a obojí smícháme v misce s olejem a zakysanou smetanou. Dipem zalijeme salát po celé ploše, jen okraje se špenátovými listy necháme pro barevnost holé. Podáváme s celozrnným pečivem.