Kuřecí salát s pomerančovým dipem

Ingredience


Citronová šťáva 20 ml
Jablka 2 ks
Kuřecí maso grilované 350 g
Okurka salátová 100 g
Olej olivový 40 ml
Ořechy vlašské 100 g
Pomeranče 2 ks
Špenát listový čerstvý 250 g
Zakysaná smetana 40 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenát opereme, necháme okapat a rozložíme na velký talíř. Červená jablka nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí, smícháme v míse s posekanými ořechy a okurkou nakrájenou na nudličky. Na listy špenátu poklademe plátky grilovaného kuřecího masa, na ně navršíme jablečnookurkovou směs. Pomeranče omyjeme, z jednoho nastrouháme najemno kůru, z obou vymačkáme šťávu a obojí smícháme v misce s olejem a zakysanou smetanou. Dipem zalijeme salát po celé ploše, jen okraje se špenátovými listy necháme pro barevnost holé. Podáváme s celozrnným pečivem.