Salát s kuřecím masem a mangem
Ingredience
Červená řepa sterilovaná |
100 g |
Cibulka jarní |
100 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Hořčice |
10 ml |
Koření grilovací |
10 g |
Kuřecí prsa |
300 g |
Mango |
1 ks |
Olej sezamový |
80 ml |
Ořechový olej |
20 ml |
Ořechy vlašské |
50 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Ředkvička |
100 g |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sezam - semena |
40 g |
Sůl |
6 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa nakrájíme na 4 porce, jemně naklepeme, okořeníme grilovacím kořením, zakryjeme fólií a necháme v lednici půl hodiny uležet.
- Mezitím si připravíme zálivku: V misce důkladně promícháme citronovou šťávu, hořčici, sůl, pepř a sezamový olej a semena. Nakrájíme jarní cibulku na kolečka, omyté ředkvičky na plátky a spolu se scezenou sterilovanou řepou a posekanými ořechy smícháme v míse. Mango oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na slabé plátky, ihned opečeme na lžíci rozpáleného oleje asi 2 minuty z obou stran a odložíme na další použití.
- Na pánvi rozpálíme ořechový olej a kuřecí prsa opečeme asi 8 minut z každé strany tak, aby maso bylo měkké a na povrchu opečené.
- Na mělkou mísu rozložíme opraný natrhaný hlávkový salát(srdíčko necháme na ozdobení), na něj navršíme zeleninovou směs, poklademe plátkem opečeného manga a porcí kuřete, zakapeme zálivkou a ozdobíme čtvrtinou rozkrojeného salátového srdíčka.