Holoubata na víně
Ingredience
Brambory pečené |
400 g |
Cibule |
60 g |
Holoubata |
1000 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
10 g |
Víno bílé |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Holoubata rozpůlíme a mírně naklepeme, cibuli nakrájíme na kolečka, petrželku posekáme.
- V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s petrželkou, krátce orestujeme. Do pekáčku vyskládáme půlky holoubat, osolíme, opepříme, povrch masa potřeme máslem, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi hodinu. V průběhu pečení podléváme vínem a vodou, maso potíráme tukem z pekáčku.
- Upečené půlky holoubat rozdělíme na talíře, doplníme pečenými bramborami a přelijeme šťávou z pekáčku.