Holoubata na víně

Ingredience


Brambory pečené 400 g
Cibule 60 g
Holoubata 1000 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 10 g
Sůl 10 g
Víno bílé 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Holoubata rozpůlíme a mírně naklepeme, cibuli nakrájíme na kolečka, petrželku posekáme.
  2. V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s petrželkou, krátce orestujeme. Do pekáčku vyskládáme půlky holoubat, osolíme, opepříme, povrch masa potřeme máslem, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi hodinu. V průběhu pečení podléváme vínem a vodou, maso potíráme tukem z pekáčku.
  3. Upečené půlky holoubat rozdělíme na talíře, doplníme pečenými bramborami a přelijeme šťávou z pekáčku.