Holoubata nadívaná kuřecím masem
Ingredience
Bramborová kaše |
400 g |
Cibule |
20 g |
Holoubata |
1000 g |
Kuřecí prsa |
200 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
30 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
3 g |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
15 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar drůbeží |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Holoubata omyjeme, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Kuřecí maso umeleme na strojku, vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku navlhčenou v mléce, sůl, pepř, posekanou petrželku, nadrobno nakrájenou cibuli, dobře promícháme a touto směsí holoubata naplníme. Vložíme holoubata do pekáčku se dvěma lžícemi másla, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme asi hodinu, v průběhu pečení kontrolujeme podlití, aby se máslo nespálilo.
- Hotová holoubata rozřízneme podélně i s nádivkou, rozdělíme na talíře a přelijeme trochou výpeku. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.