Holoubata nadívaná kuřecím masem

Ingredience


Bramborová kaše 400 g
Cibule 20 g
Holoubata 1000 g
Kuřecí prsa 200 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 30 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 3 g
Strouhanka 40 g
Sůl 15 g
Vejce slepičí 1 ks
Vývar drůbeží 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Holoubata omyjeme, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Kuřecí maso umeleme na strojku, vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku navlhčenou v mléce, sůl, pepř, posekanou petrželku, nadrobno nakrájenou cibuli, dobře promícháme a touto směsí holoubata naplníme. Vložíme holoubata do pekáčku se dvěma lžícemi másla, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme asi hodinu, v průběhu pečení kontrolujeme podlití, aby se máslo nespálilo.
  2. Hotová holoubata rozřízneme podélně i s nádivkou, rozdělíme na talíře a přelijeme trochou výpeku. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.