Pikantní brokolicové tofu
Ingredience
Brokolice |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli papričky - vločky |
1 kávová lžička |
Cibulka jarní |
4 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 kávová lžička |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej arašídový (podzemnicový) |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
1 ks |
Shiitake houby |
250 g |
Sýr sójový - Tofu |
250 g |
Vývar zeleninový |
75 ml |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme marinádu na tofu, a to tak, že smícháme cukr, chilli, sojovou omáčku, škrob, vývar a tofu, nakrájené na kostičky, v něm necháme 30 minut marinovat.
- Na části rozehřátého oleje ve woku opečeme dozlatova připravené tofu a odložíme. Přilijeme zbytek oleje, přidáme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a plátky jarních cibulek a orestujeme. Přimícháme růžičky brokolice, špalíčky mrkve, proužky papriky a plátky hub a pečeme 7 minut. Na závěr přidáme tofu na prohřátí.