Pikantní brokolicové tofu

Ingredience


Brokolice 1 ks
Česnek 3 stroužek
Chilli papričky - vločky 1 kávová lžička
Cibulka jarní 4 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Maizena - kukuřičný škrob 2 kávová lžička
Mrkev kořen 1 ks
Olej arašídový (podzemnicový) 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Paprika žlutá 1 ks
Shiitake houby 250 g
Sýr sójový - Tofu 250 g
Vývar zeleninový 75 ml
Zázvor celý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme marinádu na tofu, a to tak, že smícháme cukr, chilli, sojovou omáčku, škrob, vývar a tofu, nakrájené na kostičky, v něm necháme 30 minut marinovat.
  2. Na části rozehřátého oleje ve woku opečeme dozlatova připravené tofu a odložíme. Přilijeme zbytek oleje, přidáme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a plátky jarních cibulek a orestujeme. Přimícháme růžičky brokolice, špalíčky mrkve, proužky papriky a plátky hub a pečeme 7 minut. Na závěr přidáme tofu na prohřátí.