Zeleninové tofu
Ingredience
Brokolice |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička zelená |
2 ks |
Cibulka jarní |
6 ks |
Cuketa |
2 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Fazolky mražené |
60 g |
Hrášek |
60 g |
Kokosový krém |
60 g |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej chilli |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová pikantní |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Sýr sójový - Tofu |
230 g |
Vývar zeleninový |
300 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vyšší vrstvy rozehřátého oleje ve woku dáme smažit tofu dozlatova, poté ho odendáme a wok vytřeme.
- Ve woku smícháme 2 lžíce rostlinného a 1 lžíci chilli oleje. Orestujeme nasekanou cibulku, chilli papričku a prolisovaný česnek. Přidáme špalíčky cuket, nakrájenou okurku a papriku, růžičky brokolice a rozpůlené fazolky a pečeme 5 minut. Přidáme hrášek, vývar, kokosový krém, omáčku a cukr a přiklopíme pokličkou. Dusíme 5 minut. Na závěr vmícháme tofu.