Holoubata zapečená se sýrem

Ingredience


Bazalka 3 g
Bešamel 150 ml
Brambory 400 g
Cibule 50 g
Holoubata 1000 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 5 g
Sůl 15 g
Sýr Parmezán 100 g
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Holoubata rozčtvrtíme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony a brambory na plátky, bazalku a petrželku posekáme.
  2. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme kousky holoubat a osmažíme. Maso vyndáme a vložíme do pekáčku, v pánvi na másle orestujeme cibuli, plátky žampionů a přilijeme i s máslem k masu do pekáčku. Obložíme plátky brambor, zalijeme bešamelem, zasypeme sýrem, bazalkou, petrželkou, pokapeme máslem a dáme zapéct. Zapékáme asi 20 minut, dokud sýr nezezlátne.