Holoubata zapečená se sýrem
Ingredience
Bazalka |
3 g |
Bešamel |
150 ml |
Brambory |
400 g |
Cibule |
50 g |
Holoubata |
1000 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
5 g |
Sůl |
15 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Holoubata rozčtvrtíme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony a brambory na plátky, bazalku a petrželku posekáme.
- V pánvi rozpustíme máslo, přidáme kousky holoubat a osmažíme. Maso vyndáme a vložíme do pekáčku, v pánvi na másle orestujeme cibuli, plátky žampionů a přilijeme i s máslem k masu do pekáčku. Obložíme plátky brambor, zalijeme bešamelem, zasypeme sýrem, bazalkou, petrželkou, pokapeme máslem a dáme zapéct. Zapékáme asi 20 minut, dokud sýr nezezlátne.