Nudlový salát s kuřetem a sojovou zálivkou

Ingredience


Celer bulvový 200 g
Celer řapíkatý 100 g
Chilli omáčka 30 ml
Cukr třtinový 4 g
Hrášek 100 g
Kuřecí stehna 300 g
Nudle čínské vaječné 200 g
Omáčka Hoisin 10 ml
Omáčka sójová 100 ml
Sezamová pasta 60 g
Sezam - semena 80 g
Sůl 6 g
Víno rýžové čínské 20 ml
Voda pitná 20 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna uvaříme v litru osolené vody se 2 lžícemi sojové omáčky a celerem asi 15 minut, až je maso měkké. Vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout.
  2. Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme sojovou omáčku, sezamovou pastu, omáčku hoisin, chilli omáčku, lžičku cukru a rýžové víno. Přilijeme horkou vodu a vidličkou šleháme, dokud se cukr nerozpustí a suroviny nejsou propojené dohladka. Přikryjeme a dáme do lednice vychladit.
  3. Čínské nudle uvaříme podle návodu, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Do velké mísy vložíme okapané nudle, maso z kuřecích stehen rozkrájené na kousky, přidáme čerstvý hrášek a pokrájený celerový řapík, vše důkladně promícháme. Před podáváním přelijeme omáčkou a posypeme sezamovým semínkem.