Červený zelný salát s kuřetem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kapusta kadeřavá 100 g
Kari pasta 40 g
Kuřecí prsa 300 g
Ocet rýžový 20 ml
Olej sezamový 60 ml
Omáčka chilly 40 ml
Omáčka sójová 50 ml
Zelí čínské 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí řízky jemně naklepeme, vetřeme do nich červenou kari pastu z obou stran, zakryjeme fólií a necháme 10 hodin uležet v lednici.
  2. Připravíme si dvě pánve a rozehřejeme na nich sezamový olej. Na první pánvi restujeme kuřecí maso 8-10 minut, maso by mělo být měkké, ale opečené dozlatova. Na druhé pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nakonec pekingské zelí a kapustu nakrájené na slabé proužky. Zvýšíme teplotu a opékáme za stálého protřásání pánve až je zelenina zavadlá, nesmí však změnit barvu. Odstavíme, přilijeme ocet, chilli a sojovou omáčku, osolíme, promícháme.
  3. Orestovanou zeleninu rozdělíme na talíře, navrch položíme plátky nakrájené z kuřecího masa a zakapeme šťávou, která se vypekla ze zeleniny, ihned podáváme.