Kuře a la bažant

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 50 g
Kuřecí stehna 2 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Nové koření celé 3 ks
Olej rostlinný 10 g
Slanina vepřová 10 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí stehna očistíme a osolíme. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky.
  2. V pekáči na oleji s cibulí a slaninou pečeme kuřecí stehna. Přidáme koření a pečeme, až je maso měkké. Občas maso podle potřeby podlijeme vodou.
  3. Hotové maso přeložíme na talíř, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, kterou krátce restujeme. Poté podlijeme vodou a za občasného míchání provaříme. Poté omáčku přecedíme, vložíme zpět stehna a necháme prohřát. Jako přílohu volíme dušenou rýži.