Kuře a la bažant
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
50 g |
Kuřecí stehna |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Nové koření celé |
3 ks |
Olej rostlinný |
10 g |
Slanina vepřová |
10 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí stehna očistíme a osolíme. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky.
- V pekáči na oleji s cibulí a slaninou pečeme kuřecí stehna. Přidáme koření a pečeme, až je maso měkké. Občas maso podle potřeby podlijeme vodou.
- Hotové maso přeložíme na talíř, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, kterou krátce restujeme. Poté podlijeme vodou a za občasného míchání provaříme. Poté omáčku přecedíme, vložíme zpět stehna a necháme prohřát. Jako přílohu volíme dušenou rýži.