Červené kari z tofu a zelených fazolek

Ingredience


Chilli paprička 2 ks
Cukr palmový 2 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 115 g
Kafirové listy 4 ks
Kari koření 1 polévková lžíce
Kokosové mléko 2.5 hrnek
Koriandr celý 5 ks
Omáčka rybí 3 polévková lžíce
Sýr Tofu - uzený 170 g
Žampiony čerstvé 182 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do pánve vlijeme třetinu kokosového mléka a necháme vařit, dokud se mléko nezačne srážet a nepotáhne se olejovitou vrstvičkou.
  2. Přidáme červenou směs na kari, cukr a rybí omáčku a promícháme. Nasypeme houby a za stálého míchání cca minutu povaříme. Přilijeme zbylé kokosové mléko a přivedeme opět k varu.
  3. Poté vmícháme zelené fazolky s nakrájeným tofu a na mírném ohni povaříme 5 minut.
  4. Nakonec přidáme limetkové listy, nakrájené chilli papričky a promícháme. Dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.