Červené kari z tofu a zelených fazolek
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Cukr palmový |
2 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
115 g |
Kafirové listy |
4 ks |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Kokosové mléko |
2.5 hrnek |
Koriandr celý |
5 ks |
Omáčka rybí |
3 polévková lžíce |
Sýr Tofu - uzený |
170 g |
Žampiony čerstvé |
182 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do pánve vlijeme třetinu kokosového mléka a necháme vařit, dokud se mléko nezačne srážet a nepotáhne se olejovitou vrstvičkou.
- Přidáme červenou směs na kari, cukr a rybí omáčku a promícháme. Nasypeme houby a za stálého míchání cca minutu povaříme. Přilijeme zbylé kokosové mléko a přivedeme opět k varu.
- Poté vmícháme zelené fazolky s nakrájeným tofu a na mírném ohni povaříme 5 minut.
- Nakonec přidáme limetkové listy, nakrájené chilli papričky a promícháme. Dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.