Zeleninový salát s chřestem

Ingredience


Brambory 500 g
Česnek 2 stroužek
Chřest bílý 1 ks
Chřest zelený 1 ks
Cibule červená 2 ks
Cukr krupice 1 špetka
Kedlubna 2 ks
Máslo čerstvé 75 g
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 1 ks
Šťáva jablečná 100% 100 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody. Brambory oloupeme a pokrájíme na špalíčky. Chřest oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Kedlubny očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky.
  2. Brabory vložíme do vroucí vody, po 5 minutách přidáme chřest a kedlubny, vaříme dalších 10 minut. Vařenou zeleninu slijeme a necháme okapat.
  3. Na marinádu oloupeme česnek a šalotku, obojí nasekáme na jemno. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky.
  4. Pažitku omyjeme a nahrubo nasekáme.
  5. Na pánvi rozpustíme máslo, necháme na něm zpěnit cibuli a česnek tak, aby máslo změnilo barvu. Zalijeme jablečnou šťávou a octem. Marinádu dochutíme solí, pepřem a cukrem.
  6. Marinádu smícháme s horkou zeleninou, přidáme kroužky červené cibule a salát ihned podáváme.