Zeleninový salát s chřestem
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chřest bílý |
1 ks |
Chřest zelený |
1 ks |
Cibule červená |
2 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Kedlubna |
2 ks |
Máslo čerstvé |
75 g |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
1 ks |
Šťáva jablečná 100% |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrolu přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody. Brambory oloupeme a pokrájíme na špalíčky. Chřest oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Kedlubny očistíme, omyjeme a nakrájíme na hranolky.
- Brabory vložíme do vroucí vody, po 5 minutách přidáme chřest a kedlubny, vaříme dalších 10 minut. Vařenou zeleninu slijeme a necháme okapat.
- Na marinádu oloupeme česnek a šalotku, obojí nasekáme na jemno. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kroužky.
- Pažitku omyjeme a nahrubo nasekáme.
- Na pánvi rozpustíme máslo, necháme na něm zpěnit cibuli a česnek tak, aby máslo změnilo barvu. Zalijeme jablečnou šťávou a octem. Marinádu dochutíme solí, pepřem a cukrem.
- Marinádu smícháme s horkou zeleninou, přidáme kroužky červené cibule a salát ihned podáváme.