Jehněčí plátky na cibulce

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 2 ks
Cukr třtinový 0.5 kávová lžička
Jehněčí krkovice 450 g
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Olej sezamový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 4 kávová lžička
Omáčka sojová světlá 2 kávová lžička
Pepř sečuánský 1 špetka
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso předem zabalíme a necháme cca 1 h vychladit v mrazáku, aby ztuhlo. Poté je nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy, přidáme 2 lžičky sherry, světlou sójovou omáčku a pepř. Důkladně promícháme a necháme 15 - 30 min. marinovat.
  2. Mezitím si připravíme omáčku. Smícháme zbytek sherry se solí, cukrem, sójovou omáčkou a dvěma lžičkami sezamového oleje a odložíme.
  3. V pánvi rozpálíme olej, nadrobno nakrájený česnek zlehka osmahneme a přidáme maso. Restujeme cca 1 min, poté přelijeme omáčkou a krátce zamícháme. Přidáme na proužky nakrájenou cibulku a krájený koriandr a za stálého míchání povaříme, dokud cibulka nezměkne.
  4. Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé porce a pokapeme zbytkem sezamového oleje.