Jehněčí plátky na cibulce
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cukr třtinový |
0.5 kávová lžička |
Jehněčí krkovice |
450 g |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
4 kávová lžička |
Omáčka sojová světlá |
2 kávová lžička |
Pepř sečuánský |
1 špetka |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso předem zabalíme a necháme cca 1 h vychladit v mrazáku, aby ztuhlo. Poté je nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy, přidáme 2 lžičky sherry, světlou sójovou omáčku a pepř. Důkladně promícháme a necháme 15 - 30 min. marinovat.
- Mezitím si připravíme omáčku. Smícháme zbytek sherry se solí, cukrem, sójovou omáčkou a dvěma lžičkami sezamového oleje a odložíme.
- V pánvi rozpálíme olej, nadrobno nakrájený česnek zlehka osmahneme a přidáme maso. Restujeme cca 1 min, poté přelijeme omáčkou a krátce zamícháme. Přidáme na proužky nakrájenou cibulku a krájený koriandr a za stálého míchání povaříme, dokud cibulka nezměkne.
- Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé porce a pokapeme zbytkem sezamového oleje.