Skopové na mátě

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 85 g
Máta 3 polévková lžíce
Olej sezamový 2 kávová lžička
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Skopová krkovička 280 g
Špenát listový čerstvý 230 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Veškerý přebytečný tuk odstraníme a krkovici nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme slunečnicový a sezamový olej a maso dohněda orestujeme. Poté vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
  2. Mezitím v pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Přidáme zelené fazolky rozkrojené napůl a za stálého míchání restujeme další cca 3 min.
  3. Poté přidáme špenát, plátky masa, ústřicovou a rybí omáčku, cukr a citronovou šťávu, za stálého míchání vaříme cca 3-4 min.
  4. Hotové jídlo posypeme nakrájenou mátou, dochutíme kořením a podáváme s čerstvým chlebem.