Skopové na mátě
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
85 g |
Máta |
3 polévková lžíce |
Olej sezamový |
2 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skopová krkovička |
280 g |
Špenát listový čerstvý |
230 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Veškerý přebytečný tuk odstraníme a krkovici nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme slunečnicový a sezamový olej a maso dohněda orestujeme. Poté vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
- Mezitím v pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Přidáme zelené fazolky rozkrojené napůl a za stálého míchání restujeme další cca 3 min.
- Poté přidáme špenát, plátky masa, ústřicovou a rybí omáčku, cukr a citronovou šťávu, za stálého míchání vaříme cca 3-4 min.
- Hotové jídlo posypeme nakrájenou mátou, dochutíme kořením a podáváme s čerstvým chlebem.