Špenátový salát s jogurtem a mátou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 3 ks
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Jogurt bílý 400 g
Máslo čerstvé 50 g
Máta 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 1 kg
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špenát očistíme, omyjeme, necháme okapat. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm jarní cibulku s česnekem. Potom přidáme špenát, vše osolíme, opepříme a dusíme, dokud se neodpaří tekutina ze špenátu.
  3. Špenátovou směs necháme vychladnout, přidáme 1 lžíci citronové šťávy. Mátu omyjeme, její lístky otrháme a přidáme ke špenátu.
  4. Do velké mísy dáme špenát, promícháme s jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu. Rozpustíme máslo, necháme ho krátce vychladnout a potom jím salát přelijeme.