Špenátový salát s jogurtem a mátou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
3 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
400 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Máta |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
1 kg |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špenát očistíme, omyjeme, necháme okapat. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm jarní cibulku s česnekem. Potom přidáme špenát, vše osolíme, opepříme a dusíme, dokud se neodpaří tekutina ze špenátu.
- Špenátovou směs necháme vychladnout, přidáme 1 lžíci citronové šťávy. Mátu omyjeme, její lístky otrháme a přidáme ke špenátu.
- Do velké mísy dáme špenát, promícháme s jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu. Rozpustíme máslo, necháme ho krátce vychladnout a potom jím salát přelijeme.