Pestrobarevný salát s kuskusem
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Čekanka |
1 ks |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Kuskus |
100 g |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
250 g |
Rukola |
1 hrst |
Šťáva jablečná 100% |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Feta |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuskus připravíme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.
- Cherry rajčátka omyjeme, rozpůlíme, zbavíme zbytků po stopkách. Rajčátka zbavíme dužiny a nakrájíme na proužky.
- Čekanku opláchneme, seřízeneme spodní část, puk rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Fetu nakrájíme na kostičky. Rukolu omyjeme a nakrájíme na kousky.
- Ocet, med, olivový olej a jablečnou šťávu promícháme, osolíme a opepříme.
- V míse promícháme všechny přísady, nakonec přidáme kuskus, přelijeme dresinkem. Salát rozdělíme na talíře a podáváme.