Lilkový salát se sušenými krevetami a vajíčkem
Ingredience
Česnek |
1 polévková lžíce |
Chilli paprička |
2 ks |
Cukr palmový |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 špetka |
Krevety sušené |
2 polévková lžíce |
Lilek |
2 ks |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Šalotka |
4 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ogrilujeme lilky tak, aby jejich vnější slupka zhnědla a byly měkké. Až vychladnou, oloupeme je a nakrájíme dužinu.
- Rozehřejeme na menší pánvi olej, přidáme vylouhované krevety s česnekem a restujeme dozlatova. Vše vyndáme a uschováme na později.
- Připravíme si zálivku. Do misky nalijeme limetkovou šťávu, přidáme rybí omáčku, palmový cukr a promícháme.
- Opečený lilek dáme na talíř, navrch přidáme vajíčko, šalotku a směs s krevetami. Pokapeme zálivkou, ozdobíme krájenými chilli papričkami a koriandrem a podáváme.