Lilkový salát se sušenými krevetami a vajíčkem

Ingredience


Česnek 1 polévková lžíce
Chilli paprička 2 ks
Cukr palmový 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 špetka
Krevety sušené 2 polévková lžíce
Lilek 2 ks
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Šalotka 4 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ogrilujeme lilky tak, aby jejich vnější slupka zhnědla a byly měkké. Až vychladnou, oloupeme je a nakrájíme dužinu.
  2. Rozehřejeme na menší pánvi olej, přidáme vylouhované krevety s česnekem a restujeme dozlatova. Vše vyndáme a uschováme na později.
  3. Připravíme si zálivku. Do misky nalijeme limetkovou šťávu, přidáme rybí omáčku, palmový cukr a promícháme.
  4. Opečený lilek dáme na talíř, navrch přidáme vajíčko, šalotku a směs s krevetami. Pokapeme zálivkou, ozdobíme krájenými chilli papričkami a koriandrem a podáváme.