Listový salát s hořčičným dresinkem

Ingredience


Čekanka 1 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hořčice v prášku 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Ocet Sherry 50 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Salát hlávkový 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 175 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme dresink. Smícháme máslo, smetanu, hořčici, cukr, vejce, sůl a pepř. Za stálého míchání přidáme ocet. Vložíme do vodní lázně a šleháme, dokud směs nezhoustne. Poté necháme dresink vychladnout.
  2. Mezitím očistíme a omyjeme salát a čekanku, necháme okapat, listy natrháme na kousky a promícháme.
  3. Zalijeme dresinkem a podáváme.