Thajské nudle s čínskou pažitkou
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velké mísy vložíme nudle, zalijeme teplou vodou a necháme půl hodiny louhovat. Poté je scedíme a smícháme se sójovou omáčkou, zázvorem a lžící rostlinného oleje. Přidáme tofu, zamícháme a 10 minut necháme marinovat. Poté scedíme a marinádu schováme pro pozdější použití.
- Rozehřejeme si na pánvi lžíci oleje. Osmažíme česnek, po chvilce přidáme tofu a smažíme za stálého míchání 4 minuty. Osmahnuté tofu a česnek z pánve vyndáme a odložíme na pozdější použití.
- Na pánvi rozehřejeme zbytek oleje a orestujeme za stálého míchání cibuli, dokud nezačne měnit barvu. Přidáme smažené tofu a chilli papričky, osmahneme a za stálého míchání přidáme nudle. Vše smažíme 5 minut.
- Přidáme fazolové výhonky, většinu rozemletých burských oříšků a pažitku. Přidáme sójovou omáčku, osmažené tofu a zbytek marinády.
- Hotový pokrm naaranžujeme na talíř a podáváme ozdobené zbylými praženými oříšky a lístky koriandru.