Těstovinový salát s hroznovým vínem
Ingredience
Cibule červená |
2 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hroznové víno |
200 g |
Ocet vinný |
4 polévková lžíce |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rukola |
1 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Penne |
350 g |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Podle návodu uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody těstoviny. Po uvaření je slijeme a necháme okapat.
- Ocet promícháme s olivovým olejem, cukrem, solí, pepřem. Hrozny omyjeme, bobule otrháme a rozpůlíme.
- Oloupeme cibuli, rozpůlíme jí na klínky. Rukolu omyjeme a natrháme na kousky.
- V salátové míse promícháme uvařené těstoviny, hroznové víno, cibuli, rukolu a vše zalijeme dresinkem. Salát rozdělíme na talíře a zdobíme pažitkou.