Těstovinový salát s hroznovým vínem

Ingredience


Cibule červená 2 ks
Cukr krupice 1 špetka
Hroznové víno 200 g
Ocet vinný 4 polévková lžíce
Olej olivový 6 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rukola 1 hrst
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Penne 350 g
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Podle návodu uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody těstoviny. Po uvaření je slijeme a necháme okapat.
  2. Ocet promícháme s olivovým olejem, cukrem, solí, pepřem. Hrozny omyjeme, bobule otrháme a rozpůlíme.
  3. Oloupeme cibuli, rozpůlíme jí na klínky. Rukolu omyjeme a natrháme na kousky.
  4. V salátové míse promícháme uvařené těstoviny, hroznové víno, cibuli, rukolu a vše zalijeme dresinkem. Salát rozdělíme na talíře a zdobíme pažitkou.