Polévka nudlová
Ingredience
Bambusové výhonky |
115 g |
Cibulka jarní |
2 ks |
Cukr třtinový |
0.5 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
230 g |
Nudle vaječné |
340 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
1 polévková lžíce |
Sherry brandy |
2 kávová lžička |
Shiitake houby |
4 ks |
Špenát listový čerstvý |
115 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na tenké plátky nakrájíme maso. Vymačkáme veškerou vodu z hub a odřízneme tvrdší části nožiček. Kloboučky spolu se špenátem, jarní cibulkou, bambusovými výhonky a zelím nakrájíme na tenké plátky. Maso, ostatní přísady a cibulku uchováme v samostatných nádobách.
- Dle návodu uvaříme v hrnci s osolenou vodou nudle. Poté je scedíme a opláchneme ve studené vodě. Dáme je do mísy.
- Dáme si vařit vývar. Vařícím vývarem přelijeme nudle a mísu udržujeme v teple.
- Rozehřejem si na pánvi olej, přidáme cibuli, maso a minutu vaříme za stálého míchání. Přidáme houby, špenát, zelí a bambusové výhonky. Vaříme za stálého míchání minutu, přidáme sójovou omáčku, sůl, cukr, suché sherry a sezamový olej. Promícháme.
- Vzniklou směsí (dresinkem) přelijeme nudle a podáváme.