Polévka nudlová

Ingredience


Bambusové výhonky 115 g
Cibulka jarní 2 ks
Cukr třtinový 0.5 kávová lžička
Kuřecí prsa 230 g
Nudle vaječné 340 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 1 polévková lžíce
Sherry brandy 2 kávová lžička
Shiitake houby 4 ks
Špenát listový čerstvý 115 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na tenké plátky nakrájíme maso. Vymačkáme veškerou vodu z hub a odřízneme tvrdší části nožiček. Kloboučky spolu se špenátem, jarní cibulkou, bambusovými výhonky a zelím nakrájíme na tenké plátky. Maso, ostatní přísady a cibulku uchováme v samostatných nádobách.
  2. Dle návodu uvaříme v hrnci s osolenou vodou nudle. Poté je scedíme a opláchneme ve studené vodě. Dáme je do mísy.
  3. Dáme si vařit vývar. Vařícím vývarem přelijeme nudle a mísu udržujeme v teple.
  4. Rozehřejem si na pánvi olej, přidáme cibuli, maso a minutu vaříme za stálého míchání. Přidáme houby, špenát, zelí a bambusové výhonky. Vaříme za stálého míchání minutu, přidáme sójovou omáčku, sůl, cukr, suché sherry a sezamový olej. Promícháme.
  5. Vzniklou směsí (dresinkem) přelijeme nudle a podáváme.